30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Finančni nasveti

Kaj je vzajemni sklad?

E-pošta Natisni

 

Vzajemni sklad je vrsta investicijskega sklada in predstavlja skupek premoženja vseh, ki so naložili svoj denar na račun vzajemnega sklada. S tako pridobljenimi sredstvi specializirani upravljavci premoženja v družbah za upravljanje kupujejo različne vrednostne papirje in druge finančne instrumente (delnice, obveznice, instrumente denarnega trga, plemenite kovine itd.) v skladu z investicijsko politiko vzajemnega sklada. Posameznik z vplačilom v sklad pridobi določeno število točk, to je investicijskih kuponov, ki predstavljajo proporcionalni delež lastništva sklada in s tem proporcionalni delež vseh naložb sklada. Točke sklada je mogoče kadar koli prodati nazaj vzajemnemu skladu po tržni vrednosti premoženja sklada, s čimer vlagatelj pridobi denarna sredstva. Vrednost točke družba za upravljanje objavlja dnevno.
 

Prednost vlaganja v vzajemni sklad v primerjavi z neposrednimi nakupi vrednostnih papirjev je, da je mogoče z nizkimi transakcijskimi stroški in z majhnimi vložki pridobiti dobro razpršen in zato manj tvegan naložbeni portfelj. Če je pri prodaji točk sklada dosežen kapitalski dobiček, je ta obdavčen v višini 20 % v prvih petih letih, potem pa vsakih naslednjih pet let 5 odstotnih točk manj

 

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij