Finančni nasveti

Kaj je depozit?

E-pošta Natisni
Depozit velja za eno od najvarnejših naložb, ki zaradi višjih obrestnih mer kot za vpogledna sredstva na transakcijskem računu predstavlja vedno zanimivo naložbo presežnih sredstev.
 
Ročnost vezanih sredstev je lahko različna – od kratkoročne do dolgoročne večletne vezave sredstev.Depozit je primerna oblika varčevanja za vse, ki ocenjujejo, da teh sredstev določeno obdobje ne bodo potrebovali, pri tem pa bi jih radi naložili varno in donosno. Sredstva pri posamezni banki ali hranilnici do višine 100.000 evrov so zajamčena in tako z vidika varčevalca povsem varna. Obrestna mera depozita je odvisna od izbrane ročnosti vezave in od trenutnih gibanj na denarnem trgu. Daljša ročnost vezave ponavadi prinaša tudi večjo donosnost v obliki višje obrestne mere. Obrestne mere depozitov zato presegajo obrestne mere vpoglednih sredstev na transakcijskem računu.
Prihodki od obresti od depozitov so za fizične osebe obdavčeni v višini 20 % za zneske nad 1.000 evrov na leto, prihodki od obresti do 1.000 evrov na leto pa niso obdavčeni.
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij