BODIMO POŠTENI DO SEBE IN POGLEJMO V SVOJE SRCE

BODIMO POŠTENI DO SEBE...

INTERVJU S KMETICO LETA 2017 KAROLINO DRAGICO...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Vsebina - teme

HMELJU NE KAŽE DOBRO

Letošnje rastne razmere hmelju vsekakor niso bile naklonjene, zato bo njegova letina slaba. Če se bo suša nadaljevala in se hmeljski storžki ne bodo razvili, bo letina celo najslabša v zadnjih desetih letih, ocenjuje hmeljska strokovnjakinja s celjske enote zavoda Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije Irena Friškovec. Rast hmelja so najprej prizadele izredno nizke spomladanske temperature, v začetku maja toča, nato visoke temperature in pomanjkanje padavin, za povrhu pa konec julija še neurje z vetrom, ki je po hmeljiščih trgal vodila hmelja, da so rastline ležale po tleh in so jih morali hmeljarji ob dodatnih stroških ponovno vezati. »Zelo radi rečemo, da avgust hmelj da ali ga vzame. Ekstremno visoke temperature v letošnjem avgustu so ga seveda jemale,« še pravi Friškovčeva in pojasnjuje, da se je razvoj storžkov v prvi tretjini meseca zaradi velike vročine popolnoma ustavil. »Če se bodo te visoke temperature še nadaljevale in se storžki ne bodo razvili, bo letošnji pridelek zagotovo med najnižjimi v zadnjih desetih letih. Ponovi se lahko tudi leto 2003, ko je bil povprečni pridelek hmelja celo nižji od tisoč kilogramov na hektar.« D. S.

 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij