30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Vsebina - teme

ZADRUŽNI POSVETI V REGIJAH

Zadružna zveza Slovenije je v januarju in februarju 2014 že 11. leto zapored organizirala regijske posvete zadružnikov v vseh slovenskih regijah. Posveti, ki se jih udeležujejo predsedniki, direktorji, člani upravnih in nadzornih odborov zadrug ter zaposleni v zadrugah, so namenjeni informiranju, izobraževanju, izmenjavi mnenj in druženju.
Na posvetih so ključne usmeritve prihodnje ureditve skupne kmetijske politike, tako prvega stebra kot programa razvoja podeželja, ter aktivnosti na področju sprejemanja aktualne kmetijske zakonodaje in izvajanja promocijskih aktivnosti predstavili sodelavci Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Zadružniki so govorili tudi o možnostih za skupno trženje mleka, kjer so poudarili nujnost za čim prejšnje organiziranje, in o problematiki posamezne regije ter se seznanili z možnostmi za skupno sodelovanje.

Udeleženci posveta v Benediktu

Vprašanja zadružnikov so se nanašala na reformo neposrednih plačil, novosti na področju javnih razpisov in na možnosti za pridobivanje sredstev iz novega programa razvoja podeželja za zadruge, na novosti na področju Zakona o kmetijskih zemljiščih, Zakona o kmetijstvu, na sodelovanje s Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Zadružniki se srečujejo s težavami pri pridobivanju dovoljenj za namakanje, pridobivanju veterinarskih spričeval za živali med vikendi. Prizadevajo si za razvoj lesnopredelovalne verige in pričakujejo možnost pridobivanja koncesij v državnih gozdovih v prihodnje. Opozorili so na problematiko vodovarstvenih območij in njihovo vlogo v prihodnji skupni kmetijski politiki ter na težave vinogradnikov. Glede modela neposrednih plačil so predlagali, da je treba izbrati model, ki bo zagotavljal pridelavo hrane za trg in s tem prispeval k povečanju samooskrbe. Opozorili so na težave, ki jih imajo zaščitene kmetije pri svojem delovanju, in na težave v zvezi z obveznim knjigovodstvom na kmetijah. Izrazili so veliko zaskrbljenost nad škodo v gozdarstvu po žledu in poudarili nujnost za njeno čim prejšnjo sanacijo, ki bo trajala več let.

Več ...
 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij