30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Vsebina - teme

PROMOCIJA SEKTORJA MESA IN MLEKA PRED VRATI

Sektorja mleka in mesa sta z letošnjim letom vstopila v promocijo po Zakonu o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov. Namen promocije je izboljšati informiranost in ozaveščenost slovenskih potrošnikov, da bodo pri nakupu mlečnih ter govejih in perutninskih mesnih izdelkov pozornejši na njihovo kakovost in poreklo. Na trgovske police bodo predvidoma jeseni prišli prvi izdelki z označbo »izbrana kakovost - Slovenija«, ki bodo izdelki, pridelani in predelani v Sloveniji. Strogi pogoji pridelave izdelkov, ki so lahko vključeni v to shemo, pa so zapisani v Specifikaciji za sektor mleka ter v Specifikaciji za sektor mesa. Rejci govedi in perutnine, ki bodo želeli vstopiti v shemo, morajo tri mesece pred certificiranjem krmiti živali in voditi evidence skladno s specifikacijo. Prispevek za promocijo bodo prispevali pridelovalci in kupci v skladu z zakonom in si bodo polovično delili plačilo prispevka. Ta bo znašal 0,70 evra za govedo, mlajše od enega leta, 2,40 evra za govedo, starejše od enega leta, ter 0,003 evra na glavo perutnine. Znesek 0,25 evra na 1000 litrov mleka bodo do nadaljnjega za pridelovalce plačevali kupci. V. V.

 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij