BODIMO POŠTENI DO SEBE IN POGLEJMO V SVOJE SRCE

BODIMO POŠTENI DO SEBE...

INTERVJU S KMETICO LETA 2017 KAROLINO DRAGICO...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Vsebina - teme

ZAKLJUČENA ŽETEV IN ODKUP PŠENICE

Večina polj, zasejanih s pšenico, je že požeta. Nižje odkupne cene letošnje letine pšenice dokazujejo, da je evropski trg zasičen s pšenico še lanske letine. Kupcev pšenice iz tujine ni bilo zaznati na naših poljih. Glede na objavo okvirnih odkupnih cen naših mlinarjev na zadnjem sestanku žitne verige v Murski Soboti pred žetvijo (za razred A: 155–165 € po toni, razred B1: 135–150 € po toni, razred B2: 120–130 € po toni in cena krmne pšenice: 110–120 € po toni) so pridelovalci pričakovali, da se bo cena zvišala, ko se bo začela žetev po Evropi, vendar se to ni zgodilo. V času odkupa so bile odkupne cene pri nekaterih kupcih še nižje od okvirnih cen. Po analitični kalkulaciji Kmetijskega inštituta Slovenije znašajo stroški pridelave pšenice 172 € po toni za bruto pridelek 5.414 kg po hektarju. M. A.

 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij