30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Vsebina - teme

OBISK KOMISARJA HOGANA V SLOVENIJI

V Slovenijo je 14. julija 2016 na prvi uradni obisk prišel Phil Hogan, evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja. Med drugim se je udeležil seje Sveta za kmetijstvo in razvoj podeželja Republike Slovenije, na kateri je s člani sveta obravnaval temo »Prihodnost Skupne kmetijske politike (SKP) v luči slovenskega kmetijstva«. Člani so komisarju predstavili značilnosti slovenskega kmetijstva ter izrazili pričakovanja nadaljnje krepitve SKP in odzivanje na izzive, s katerimi se srečujeta agroživilstvo in podeželje. Pričakujejo večjo fleksibilnost pri reševanju specifičnih razvojnih potreb posameznih regij in panog. Izpostavili so osem pomembnih vprašanj za SKP v prihodnje: koncept neposrednih plačil, omejitve pri kmetovanju na območjih z naravnimi in drugimi omejitvami, velika koncentracija trgovine in moč višjih členov v agroživilski verigi, nihanje cen kmetijskih proizvodov in druga rastoča tveganja, administracija ukrepov, prenos znanja in inovacij, socialno uravnotežen razvoj podeželja ter manjše administrativne obremenitve proizvajalcev hrane. V. V.

 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij