BODIMO POŠTENI DO SEBE IN POGLEJMO V SVOJE SRCE

BODIMO POŠTENI DO SEBE...

INTERVJU S KMETICO LETA 2017 KAROLINO DRAGICO...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Turizem in kulinarika

POŠIRANE HRUŠKE V RDEČEM VINU

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:

 4 hruške
 100 g orehovih jedrc
 4 čajne žlice medu
 250 ml smetane za stepanje
 500 ml rdečega vina
 3 žlice sladkorja

Priprava: Hruške olupimo in razpolovimo ter odstranimo peščišče. V kozico vlijemo vino in dodamo polovičke hrušk ter jih pokuhamo 5 minut. Polovico vina odlijemo, k drugi polovici pa dodamo sladkor in ga povremo, da postane gost kot sirup. Hruške položimo na krožnik, potresemo z grobo sekljanimi orehi, prelijemo z medom in povretim vinom ter okrasimo s stepeno sladko smetano. Okrasimo lahko z listi sveže mete, po želji zraven serviramo vaniljev sladoled.

Uživajte ob odlični praznični sladici!

 
 

JAJČEVCI NA ŽARU S PARADIŽNIKOM, BAZILIKO TER MOCARELO

E-pošta Natisni

Sestavine za 2 osebi:
• 1 jajčevec
• sok pol limone
• 2 paradižnika
• 200 g mocarele• 2 žlici olivnega olja
• 1 strok česna
• sol, poper, sveža bazilika

Priprava:
Jajčevec operemo in narežemo na 1 cm debele rezine, jih posolimo in pokapamo z limoninim sokom. Počakamo nekaj časa, da se odcedi nekaj vode. Nato jih na papirnati brisači osušimo in v vroči namaščeni ponvi ali na žaru na hitro popečemo ter na koncu malo posolimo. Zložimo na ploščo in nanje položimo tanko rezino paradižnika in rezino mocarele. Pokapamo jih z olivnim oljem ter posolimo po okusu. Po vrhu razporedimo natrgane liste sveže bazilike. Jed se odlično poda vsem vrstam mesa na žaru ali kot samostojna jed.

Več ...
 
 

PROSENA KAŠA Z JABOLKI

E-pošta Natisni

Sestavine za 2 osebi:
• 1 manjša skodelica prosene kaše
• 3 skodelice polnomastnega mleka
• 1 skodelica vode
• 2 žlici sirupa smrekovih vršičkov
• 2 jabolki
• 2 žlici grobo sekljanih lešnikov
• 3 žlice rozin ali suhih sliv
• 1 rezina masla
• sol, cimet, limonin sok

Več ...
 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij