30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Turizem in kulinarika

Letošnji mlečni šampioni

E-pošta Natisni
V Gornji Radgoni je v okviru sejma AGRA 2011 potekalo 25. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov. Predstavljamo vam šampione slovenskih mlekarn z letošnjega ocenjevanja.
 
MU lahki mlečni namaz kumarice, gorčica, koper Ljubljanskih mlekarn je izdelan iz pasterizirane smetane z dodatkom kumaric, gorčičnih semen in kopra. Odlikujeta ga mazava konsistenca in zanimiv okus, ki s svojo svežino pričara lahkotnost vsakega dobrega prigrizka. Vsebuje 30 odstotkov manj maščob kot konkurenčni izdelki iz skupine mlečnih namazov, zato nosi oznako Lahek.
Mateja Juvančič, Ljubljanske mlekarne
 
Vanilijev jogurt in Desert jogurtova smetana s podloženimi višnjami blagovne znamke Zelene doline iz mlekarne Celeia sta bila že tretje leto zapored odlikovana z najvišjim priznanjem, letos s šampionom. Desert jogurtova smetana s podloženimi višnjami je pripravljen iz pasterizirane homogenizirane smetane, ki je pridobljena iz slovenskega mleka. Desert je fermentiran z izbranimi mlečnokislinskimi kulturami. Vsebuje 40 odstotkov dodanega sadnega pripravka, ki vsebuje sočne in velike delce višenj. Vanilijev jogurt je narejen iz pasteriziranega fermentiranega mleka z dodanim vanilijevim pripravkom.
Darja Tržan, Mlekarna Celeia
 
Mleko v prahu je zaradi daljšega roka uporabe zelo koristno za uporabo v kulinariki, na potovanjih in podobno. V Pomurskih mlekarnah proizvajamo visoko kakovostno dehidrirano mleko po posebnem postopku s popolnim odstranjevanjem vode. Pred dehidracijo mleku samo delno odvzamemo maščobo. Tako dobimo polnomastno mleko v prahu in ohranimo vse hranljive snovi. Mleku niso dodani konzervansi ali kakršni koli drugi aditivi. Proizvod je pakiran pod sterilnimi pogoji. Vsebina embalažne enote je 0,5 kg in 1 kg.
Darja Ficko, Pomurske mlekarne
 
 

MLADI KROMPIR S KOROMAČEM

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
– 1 kg mladega krompirja
– 300 g korenčka
– 300 g koromača
– 1 žlica svinjske masti ali druge maščobe
– 4 vejice žajblja
– 1 vejica rožmarina
– zeliščna sol ali klasična morska sol
Priprava:

Več ...
 
 

Milki nova blagovna znamka za otroke in mlade

E-pošta Natisni
Konec letošnjega poletja so Pomurske mlekarne dale na trg novo blagovno znamko Milki. Izdelki so namenjeni otrokom in mladim, na policah pa najdete mleko in čokoladno mleko, pudinge, kreme in topljeni sirček. V prihodnosti se bodo tem proizvodom priključili še drugi, zastavljeni plani so zelo ambiciozni. Znamka je narejena tudi za tujino, prav temu je pripisati ne čisto slovensko ime. Izdelke blagovne znamko Milki začenjajo spoznavati v Bosni in Hercegovini, na Madžarskem in v Makedoniji. Z rojstvom blagovne znamke Milki so Pomurske mlekarne začele pisati novo poglavje v svojih razvojnih programih in si zastavile cilj postati proizvajalec otroške hrane.
Bernardka Hlebič, direktorica Pomurskih mlekarn
 

 

 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij