Turizem in kulinarika

JAJČEVCI NA ŽARU S PARADIŽNIKOM, BAZILIKO TER MOCARELO

E-pošta Natisni

Sestavine za 2 osebi:
• 1 jajčevec
• sok pol limone
• 2 paradižnika
• 200 g mocarele• 2 žlici olivnega olja
• 1 strok česna
• sol, poper, sveža bazilika

Priprava:
Jajčevec operemo in narežemo na 1 cm debele rezine, jih posolimo in pokapamo z limoninim sokom. Počakamo nekaj časa, da se odcedi nekaj vode. Nato jih na papirnati brisači osušimo in v vroči namaščeni ponvi ali na žaru na hitro popečemo ter na koncu malo posolimo. Zložimo na ploščo in nanje položimo tanko rezino paradižnika in rezino mocarele. Pokapamo jih z olivnim oljem ter posolimo po okusu. Po vrhu razporedimo natrgane liste sveže bazilike. Jed se odlično poda vsem vrstam mesa na žaru ali kot samostojna jed.

Več ...
 
 

PROSENA KAŠA Z JABOLKI

E-pošta Natisni

Sestavine za 2 osebi:
• 1 manjša skodelica prosene kaše
• 3 skodelice polnomastnega mleka
• 1 skodelica vode
• 2 žlici sirupa smrekovih vršičkov
• 2 jabolki
• 2 žlici grobo sekljanih lešnikov
• 3 žlice rozin ali suhih sliv
• 1 rezina masla
• sol, cimet, limonin sok

Več ...
 
 

GRATINIRAN MLADI KROMPIR S SKUTO IN DROBNJAKOM

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
– 500 g mladega krompirja
– 100 g skute
– 100 g slanine
– 3 žlice kisle smetane
– groba morska sol
– poper, sveži drobnjak

Več ...
 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij