30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Novice in napovednik

Premislimo Slovenijo dveh desetletij

Državni svet Republike Slovenije 11. oktobra 2011 pripravlja slovesnost ob 20. letnici osamosvojitve Slovenije. Ob tej priložnosti bo v Državnem svetu potekal posvet na temo »Premislimo Slovenijo dveh desetletij« s številnimi uglednimi gosti, ki bodo osvetlili družbene in gospodarske spremembe v zadnjih 20 letih ter izpostavili ključne prednosti in izzive, ki nas čakajo na vseh področjih družbenega, socialnega, gospodarskega in političnega življenja.
 
 

NOVA KMETIJSKA TRGOVINA KMEČKE ZADRUGE BREŽICE

Za investicijo v gradnjo nove trgovine v Šentlenartu pri Brežicah v vrednosti okrog milijona evrov so se odločili tudi brežiški zadružniki. V prvi gradbeni fazi, ki se je začela septembra 2014, je bilo treba najprej porušiti stari objekt, na mestu katerega sedaj stoji objekt trgovine. Trgovina s kmetijskim repromaterialom skupaj s skladiščnim prostorom obsega 1026 m2 površine. V novih prostorih sta še lokal in kurilnica za ogrevanje na lesne sekance. Nova zadružna trgovina je namenjena tako gospodinjstvom, vrtičkarjem kot večjim kmetom, zadružnikom in kooperantom. Kupljeno blago je mogoče v novih skladiščnih prostorih tudi hraniti. B. J.

 
 

Dnevi kmetijstva slovenske Istre

V Kopru se bodo 8. in 9. oktobra 2011 na Ukmarjevem trgu odvijali Dnevi kmetijstva slovenske Istre, ki jih skupaj z Mestno občino Koper in partnerji soorganizira Kmetijska zadruga Agraria Koper.
 
 
 

PONUDBA LOŠKE ZADRUGE V NOVEM CENTRU TRATA

Kmetijsko-gozdarska zadruga Škofja Loka je v začetku aprila 2015 odprla vrata Centra Trata. V želji, da bi na enem mestu zbrala in ponudila celotno ponudbo zadruge, je Loška zadruga v letu 2013 ob obstoječi kmetijsko-gradbeni trgovini na Kidričevi cesti v Škofji Loki kupila dodatnih 3.600 m2 površin ter zgradila novo skladišče in prodajno stavbo, kmetijsko-gradbeni trgovini pa dodala še živilsko trgovino, mesnico, cvetličarno in bar. Z investicijo v višini 1,6 milijona evrov je zadruga na enem mestu združila nabor vrhunskih mlečnih izdelkov Loške mlekarne, ponudbo lokalnih kmetij, ki jih tržijo pod blagovno znamko Domači kotiček, suhomesnate in klasično prekajene izdelke blagovne znamke Mesnine Bohinja in meso lokalnih kmetij (dnevno sveže meso, izključno gorenjska govedina), ki ga tržijo v okviru Loških mesnin. Vse o ponudbi in dejavnosti Loške zadruge si lahko ogledate tudi na novi spletni strani www.loska-zadruga.si. M. P.

 
 

Zadružni utrip na Radiu Ognjišče

Vsak prvi torek v mesecu lahko prisluhnete oddaji Zadružni utrip na Radiu Ognjišče, ki jo pripravlja Zadružna zveza Slovenije skupaj z Radiem Ognjišče. Oddaja, ki jo vodi novinar Jure Sešek, je na sporedu ob 13.25 uri.
 
 

VINO ŠTORIJA IN PENEČI MUŠKAT

Od marca 2015 lahko na TV ekranih spremljate slovensko romantično-komično serijoEna žlahtna štorija, ki se odvija na posestvu Gredič v Goriških Brdih. Serija in lokacija snemanja Goriška Brda sta bili povod za nastanek nove linije vina, ki so ga poimenovali vino Štorija in je nastal v sodelovanju Vinske kleti »Goriška Brda« in televizijske hiše Planet TV.

Več ...
 
 

Tek in hoja za upanje 2011

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna pripravlja Tek in hojo za upanje s sloganom »Zaveži za življenje«. V soboto, 24. septembra, bomo v Ljubljani tekli po parku Tivoli, v soboto, 1. oktobra, pa v Mariboru po Mestnem parku Maribor. Z udeležbo na teku in s plačilom donacije boste pomagali bolnicam z rakom dojk. Več na

http://www.europadonna-zdruzenje.si/
 
 

PRIZNANJA KZ METLIKI NA VINSKI VIGREDI

33. Vinska vigred, tradicionalni praznik nagrajenih belokranjskih vin, belokranjskih dobrot in promocije gostoljubne Bele krajine, je letos potekala od 15. do 17. maja in v stari del Metlike privabila številne obiskovalce iz Slovenije in tujine. V sklopu dogodka vsako leto poteka tradicionalno ocenjevanje vin Vinske vigredi. Vinska klet Metlika je na ocenjevanju vin ponovno prejela visoke nagrade. Metliška suha penina je prejela najvišjo oceno med peninami. Metliška črnina PTP je prejela tri velike zlate medalje, Belokranjec pa veliko zlato medaljo. B. J.

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

 

 
 

»Kmetijska tržnica 2011« v Ilirski Bistrici

Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju s partnerji pripravlja tradicionalno prireditev »Kmetijska tržnica 2011 – pridelava in predelava zelja«, ki bo potekala na igrišču osnovne šole v Ilirski Bistrici od 22. do 25. septembra 2011. Več informacij na http://www.ilirska-bistrica.si/.

 
 

NOV KATALOG POLJŠČIN

Semenarna Ljubljana je izdala nov katalog Krmne rastline in poljščine, ki predstavlja pridelovanje krme na travinju, njivah, vanj so vključeni podatki in nasveti o oskrbi tal v nasadih, predstavljen je bioprogram Semenarne Ljubljana, posebej pa je prikazana tudi široka ponudba jarih žit, semenskega krompirja, hibridov koruze in ozimnih žit. Katalog je dostopen na spletni strani www.semenarna.si, 27. maja 2015 pa je bil vložen tudi v izdajo Kmečkega glasu. Katalog je mogoče prejeti tudi s klicem na telefonske številke trgovskih zastopnikov na terenu Semenarne Ljubljana.

 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij