PESTROST IN RAZNOLIKOST PRIHODNJE SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE

PESTROST IN RAZNOLIKOST...

Intervju z dr. Tassosom Haniotisom, direktorjem...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 

Novice in napovednik

PRENOVLJEN KMETIJSKO-VRTNI CENTER V IVANČNI GORICI

Kmetijsko-vrtni center je prenovila Kmetijska zadruga Stična ter v aprilu 2015 povabila člane zadruge, goste in občane Ivančne Gorice in okolice na njegovo svečano otvoritev. Zadruga Stična je s prenovo centra, ki je bila vredna pol milijona evrov, povečala prodajne prostore na 600 m2, dodala 120 m2 zunanjega pokritega parkirišča, nadstrešnico za cvetje in sadike, uredila pa je tudi notranja in zunanja skladišča. Prenovljeni kmetijsko-vrtni center v Ivančni Gorici ponuja široko izbiro izdelkov za kmetije, vrtičkarje, gozdarje, čebelarje, nudi pa tudi blago široke potrošnje in vinotoč. Ker se v centru zavedajo pomena zdrave lokalne hrane in želijo svojim kupcem ponuditi najboljše, so poseben prostor namenili pridelkom in izdelkom z domačih kmetij in sosednjih zadrug. M. P.

 
 

9. VSESLOVENSKO SREČANJE KMETOV V PONIKVI

V nedeljo, 14. oktobra 2012, bo na Ponikvi potekalo deveto vseslovensko srečanje kmetov k svojemu zavetniku Antonu Martinu Slomšku, ki ga organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije. Srečanje se bo pričelo bo ob 12. uri s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Martina. Ob 14.30 uri bo potekala svečana akademija pred rojstno hišo Antona Martina Slomška na Slomu. Več na www.kgzs.si.

 
 

KZ GROSUPLJE OB 20. OBLETNICI S PRENOVLJENO TRGOVINO

Kmetijska zadruga Grosuplje letos praznuje 20. obletnico delovanja in ob tej priložnosti je odprla prenovljeno trgovino kmetijskega repromateriala. Prenovljena in povečana trgovina, ki ima svoje prostore na Cesti na Krko 1b v Grosupljem, ponuja večji in dopolnjen prodajni asortiman s ponudbo, ki bo zadovoljila potrebe še tako zahtevnega kmetovalca in vrtičkarja. Da bi poudarili pomen zdrave lokalne hrane, vabijo obiskovalce v svojo »domačo kaščo«, ki ponuja lokalno pridelano hrano, domače proizvode in pridelke lokalnih kmetij. Celotna investicija je skupaj s projektno dokumentacijo in spremembo namembnosti zemljišča za gradnjo znašala 460.000 evrov. Angela Begovič, direktorica zadruge, je ob otvoritvi povedala: »Ponosna sem na našo 20-letno prehojeno pot, ki smo jo gradili skupaj s sodelavci in člani upravnega in nadzornega odbora zadruge. Še posebej pa smo ponosni, da odpiramo prenovljene prodajne prostore, ki so naša popotnica za prihodnje.« A. B.

 
 

DBS IZBRANA MED NAJUGODNEJŠIMI BANKAMI

Tudi letos je analiza revije Moje finance pokazala, da je Deželna banka Slovenije s svojo ponudbo ponovno med najugodnejšimi bankami v Sloveniji. V uredništvu so avgusta pod drobnogled vzeli 20 bank in primerjali cene 14 bančnih storitev za prebivalstvo. Deželna banka Slovenije se je tudi letos uvrstila med najugodnejše banke, kar znova dokazuje, da je strankam v skladu s svojim sloganom »vedno blizu« s ponudbo kakovostnih in cenovno zelo ugodnih produktov in storitev. Več o analizi revije Moje finance lahko preberete na spletnih straneh www.dbs.si in v aktualni številki revije Moje finance. S. V.

 
 

ZADRUŽNI BENCINSKI SERVIS

Kmetijska zadruga Lenart je v skladu s sodobno tehnologijo v Jurovskem Dolu zgradila bencinski servis, ki je pomembna pridobitev za občane te obmejne občine, ki so bili do sedaj precej oddaljeni od najbližje črpalke. Z investicijo v vednosti 125 tisoč evrov je zadruga uredila tudi celotno podobo zadružnega kmetijskega centra in okolice, kjer stoji nova bencinska črpalka s samopostrežnim načinom točenja. Novost tega petega bencinskega servisa Kmetijske zadruge Lenart je ponudba tudi bencina 95 ob dizelskem gorivu, s čimer so dopolnili in razširili ponudbo blagovne znamke KZ Oil. M. P.

 
 

PRAZNIK IDRIJSKIH ŽLIKROFOV

V Idriji bo 1. septembra 2012 potekal Praznik idrijskih žlikrofov, kjer bodo obiskovalcem ponudili aktivna kulinarična doživetja ter predstavili certificirane proizvajalce zaščitenih idrijskih žlikrofov, ki so zaščitena jed kot zajamčena tradicionalna posebnost, ter drugih lokalnih proizvodov, združenih v skupini Kmečka tržnica. Polona Kavčič

 
 

V LOŠKEM POTOKU NOVA ZADRUŽNA TRGOVINA

Kmetijska zadruga Velike Lašče je konec aprila 2015 svečano odprla vrata svoje nove trgovine Market Loški Potok. To je že četrta trgovina zadruge, ki deluje v sistemu franšize Mercator in poleg ugodnosti Mercatorjevih trgovin z živili ponuja tudi pridelke in izdelke lokalnih pridelovalcev, s poudarkom na mesu in mesnih izdelkih. V bogati ponudbi svežega mesa lokalnega porekla slovijo zlasti po ponudbi izdelkov za žar, ki jih je mogoče kupiti tudi v novi trgovini v Loškem Potoku. Zadruga, ki ima več kot 100-letno tradicijo delovanja in združuje 120 zadružnikov, poleg dejavnosti trgovine na drobno skrbi za odkup mleka in živine, ima klavnico za lastne potrebe in opravlja storitve klanja ter oskrbuje kmete in podeželane s kmetijskimi repromateriali.

B. J.

 
 

NOVA KMETIJSKA TRGOVINA KMEČKE ZADRUGE BREŽICE

Za investicijo v gradnjo nove trgovine v Šentlenartu pri Brežicah v vrednosti okrog milijona evrov so se odločili tudi brežiški zadružniki. V prvi gradbeni fazi, ki se je začela septembra 2014, je bilo treba najprej porušiti stari objekt, na mestu katerega sedaj stoji objekt trgovine. Trgovina s kmetijskim repromaterialom skupaj s skladiščnim prostorom obsega 1026 m2 površine. V novih prostorih sta še lokal in kurilnica za ogrevanje na lesne sekance. Nova zadružna trgovina je namenjena tako gospodinjstvom, vrtičkarjem kot večjim kmetom, zadružnikom in kooperantom. Kupljeno blago je mogoče v novih skladiščnih prostorih tudi hraniti. B. J.

 
 

PONUDBA LOŠKE ZADRUGE V NOVEM CENTRU TRATA

Kmetijsko-gozdarska zadruga Škofja Loka je v začetku aprila 2015 odprla vrata Centra Trata. V želji, da bi na enem mestu zbrala in ponudila celotno ponudbo zadruge, je Loška zadruga v letu 2013 ob obstoječi kmetijsko-gradbeni trgovini na Kidričevi cesti v Škofji Loki kupila dodatnih 3.600 m2 površin ter zgradila novo skladišče in prodajno stavbo, kmetijsko-gradbeni trgovini pa dodala še živilsko trgovino, mesnico, cvetličarno in bar. Z investicijo v višini 1,6 milijona evrov je zadruga na enem mestu združila nabor vrhunskih mlečnih izdelkov Loške mlekarne, ponudbo lokalnih kmetij, ki jih tržijo pod blagovno znamko Domači kotiček, suhomesnate in klasično prekajene izdelke blagovne znamke Mesnine Bohinja in meso lokalnih kmetij (dnevno sveže meso, izključno gorenjska govedina), ki ga tržijo v okviru Loških mesnin. Vse o ponudbi in dejavnosti Loške zadruge si lahko ogledate tudi na novi spletni strani www.loska-zadruga.si. M. P.

 
 

VINO ŠTORIJA IN PENEČI MUŠKAT

Od marca 2015 lahko na TV ekranih spremljate slovensko romantično-komično serijoEna žlahtna štorija, ki se odvija na posestvu Gredič v Goriških Brdih. Serija in lokacija snemanja Goriška Brda sta bili povod za nastanek nove linije vina, ki so ga poimenovali vino Štorija in je nastal v sodelovanju Vinske kleti »Goriška Brda« in televizijske hiše Planet TV.

Več ...
 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij