Novice in napovednik

»Kmetijska tržnica 2011« v Ilirski Bistrici

Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju s partnerji pripravlja tradicionalno prireditev »Kmetijska tržnica 2011 – pridelava in predelava zelja«, ki bo potekala na igrišču osnovne šole v Ilirski Bistrici od 22. do 25. septembra 2011. Več informacij na http://www.ilirska-bistrica.si/.

 
 

20. OBLETNICO PRAZNOVALI V NOVIH PROSTORIH

Kmetijska zadruga perutninarjev Pivka je konec decembra 2014 v Neverkah pripravila slovesnost ob otvoritvi novih poslovnih prostorov zadruge in praznovanju 20. obletnice delovanja zadruge. Slovesnosti so se udeležili številni rejci perutnine in ugledni gostje. Kmetijska zadruga perutninarjev Pivka je kljub težavam, ki zadnja leta pestijo slovensko agroživilstvo, s sodelovanjem in tesno povezanostjo s podjetjem Pivka Perutninarstvo ohranila dejavnost, ki je pomembno prispevala k razvoju celotne Košanske doline, kjer so že v sredini dvajsetega stoletja začeli s perutninarstvom in ga razvijali vse do danes. Investicijo v nove poslovne prostore je zadruga izvedla z lastnimi sredstvi, prenova pa je trajala dobro leto in pol. A. J.

 
 

Zadružni utrip na Radiu Ognjišče

Vsak prvi torek v mesecu lahko prisluhnete oddaji Zadružni utrip na Radiu Ognjišče, ki jo pripravlja Zadružna zveza Slovenije skupaj z Radiem Ognjišče. Oddaja, ki jo vodi novinar Jure Sešek, je na sporedu ob 13.25 uri.
 
 

BRIŠKA VINSKA KLET POVEČUJE IZVOZ NA KITAJSKO

Vinska klet Goriška Brda je na kitajski trg, kjer so lepo sprejeli zlasti rdeča vina iz linij Quercus in Bagueri, začela izvažati leta 2006. Sprva so prodajali testne količine, po petih letih pa so se začeli kazati prvi sadovi sistematičnega tržnega pristopa. Prodaja se je leta 2013 glede na leto 2012 količinsko podvojila, vrednostno pa so v letu 2013 dosegli 135 odstotkov več kot v letu 2012 in kar 10-krat več kot v letu 2011. Leta 2014 se je prodaja na Kitajsko še povečala, v letu 2015 pa bodo še več prizadevanj vložili v razvoj novih blagovnih znamk, ki jih bodo razvijali skupaj s poslovnimi partnerji ter v skladu s potrebami in trendi, ki veljajo na trgu. »Klet izvaža v več kot 30 držav sveta, dolgoročne odnose pa gradi s poslovnimi partnerji v 12 državah, in sicer v ZDA, BiH, Italiji, na Japonskem, v Nemčiji, na Kitajskem, Nizozemskem, Hrvaškem, v Srbiji, Veliki Britaniji, Avstriji in na Poljskem,« je o prodaji na tuje trge, ki je v letu 2014 predstavljala že dobrih 40 % finančne realizacije od prodaje stekleničenega vina, povedal Silvan Peršolja, direktor Vinske kleti Goriška Brda. N. Š.

Fotografija: Na trgatev so lani povabili tudi poslovne partnerje s Kitajske

 
 

Zadružni utrip na Radiu Ognjišče

Vsak prvi torek v mesecu lahko prisluhnete oddaji Zadružni utrip na Radiu Ognjišče, ki jo pripravlja Zadružna zveza Slovenije skupaj z Radiem Ognjišče. Oddaja, ki jo vodi novinar Jure Sešek, je na sporedu ob 13.25 uri.
 
 

ODPRTA NOVA SPLETNA VINOTEKA VINSKE KLETI METLIKA

Vinska klet Metlika je februarja 2015 odprla novo spletno vinoteko, ki omogoča spletni nakup vin največje belokranjske kleti. Vino dostavljajo po vsej Sloveniji. Poleg nakupa vin Vinske kleti Metlika lahko na spletni strani kupite tudi darilni bon, s katerim presenetite bližnje in prijatelje. Več na http://etrgovina.vina-metlika.si/. B. J.

 
 

Imejmo zabavo, jejmo zdravo z raznovrstno ponudbo podeželja Šaleške doline

Kmetijska zadruga Šaleška dolina vabi na športno obarvani koncert z naslovom »Imejmo zabavo, jejmo zdravo z raznovrstno ponudbo podeželja Šaleške doline«, ki se bo odvijal 16. septembra 2011 z začetkom ob 11. uri v telovadnici osnovne šole Šoštanj. Na dogodku se bodo predstavili raznovrstna ponudba podeželja Šaleške doline, telovadci, glasbene skupine, okrogla miza pa bo potekala na temo zdrave prehrane. Osrednji gost prireditve bo Mitja Petkovšek, dvakratni svetovni prvak v gimnastiki.

 
 

NOVA VRTNA CENTRA KALIA V LOGATCU IN BERTOKIH PRI KOPRU

Kalia je 19. februarja v Logatcu odprla nov vrtni center na lokaciji Merkur Komplet v Obrtni coni 23. V Bertokih pri Kopru, na Cesti borcev/Strada del Combattenti 1 a, pa bo nov vrtni center Kalia zaživel v začetku marca v sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Agraria Koper. V vrtnih centrih Kalia boste našli vse, kar potrebujete za ureditev vrta in doma – od semen vrtnin, cvetlic in zelišč do pripomočkov za prve setve, vrtnega orodja in škarij za obrezovanje ter tudi travne mešanice, semena poljščin, sadike, zemljo, gnojila in sredstva za varstvo rastlin. Za lepši dom bodo na voljo tudi sobne lončnice in njim ustrezni okrasni lončki. A. T.

 
 

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku

Na Dnevih narodnih noš, ki bodo potekali od 8. do 11. septembra 2011 v starem mestnem jedru Kamnika, se bodo v slikovitih povorkah predstavile narodne noše slovenskih pokrajin pa tudi drugih narodov. Mednarodno priznani festival poudarja pomen oblačilne dediščine ter opozarja na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote.
 
Informacije o dogodkih v vašem kraju nam lahko posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in z veseljem jih bomo objavili.

 
 

TRADICIONALNA SEVNIŠKA SALAMA

V okviru 53. Sevniške salamiade sta Kmečka zadruga Sevnica in Društvo salamarjev Sevnica podpisala pogodbo o izdelavi tradicionalne sevniške salame. S tradicionalno sevniško salamo želijo ponesti ime sevniških salamarjev in Kmečke zadruge Sevnica ter zadružnih Grajskih mesnin tudi izven meja Slovenije.

 

 

 

Več ...
 
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij